בלנדים

אתיופיה היא מדינה בעלת מורשת תרבותית עשירה וידועה כמקום הולדתו של הקפה. האגדה מספרת כי רועה צאן אתיופי בשם קאלדי שם לב שהעיזים שלו שובבות ואנרגטיות בצורה יוצאת דופן אחרי שאכלו פירות משיחים מסוימים. קאלדי הסתקרן, טעם בעצמו את הפירות וגילה שהוא אנרגטי ועירני יותר מתמיד. כך, לפי האגדה כמובן, החל המסע המופלא של הקפה. לאורך שנים הקפה הלך ותפס מקום משמעותי בתרבות האתיופית, דבר שבא לידי ביטוי בטקס הקפה המסורתי, בונה (Buona), אשר מקפל בתוכו אלמנטים תרבותיים, חברתיים והיסטוריים.

 

טקס הבונה כולל הכנה והגשה של קפה לאורחים בשלושה סבבים:​

הסיבוב הראשון, מכונה "אבול" (Abol), הוא הקפה החזק ביותר ומייצג את תחילת הטקס. הוא נועד לסמל את החיים ומועבר לאורחים בכוסות קטנות.​

 

הסיבוב השני, מכונה "טונה" (Tona), מעודן יותר בטעמים ומייצג אהבה. הקפה מוגש באופן איטי יותר להנאתם של כל אורחי הטקס.​

 

הסיבוב האחרון, מכונה "בארקה" (Baraka), הוא המעודן מבין השלושה, ונועד להביא ברכה ומזל טוב לאורחים.

הסיבוב האחרון, מכונה "בארקה" (Baraka), הוא המעודן מבין השלושה, ונועד להביא ברכה ומזל טוב לאורחים.

הטקס מהווה חלק עיקרי באורח החיים של העם האתיופי. הוא מבוצע 3 פעמים ביום ונותן את הכבוד לקפה.

כך בחרנו להגיש לכם את הבלנדים שלנו, אשר נוצרו לאור ובהשראת טקס הבונה האתיופי.

הבלנדים שלנו הם תערובות של פולי קפה מובחרים ממקורות ועיבודים שונים. כל תערובת הינה ייחודית ומדויקת כדי לאפשר לכל מי שאוהב קפה למצוא את התערובת המתאימה לו.

בין אם קפה כהה ומר או בהיר וחמצמץ, פירותי או שוקולדי, אנחנו בטוחים שכל אחד ימצא את מה שהוא אוהב.

תערובת S

התערובת המפתיעה שלנו, אפשר אף לומר הייחודית, משלבת בתוכה שני זני ספשלטי בקלייה בינונית עם ניחוחות של מאפים וטעם מתקתק עמוק ומפתיע.​

תערובת 3

התערובת הפירותית, מורכבת מפולי קפה מאזורי גידול שונים באתיופיה, בעלי טעם חמצמץ בקלייה בינונית בהירה עם ארומה פרחונית של יין ותפוז.

תערובת 2

התערובת המאוזנת, מורכבת מפולי קפה בעיבוד טבעי ושטוף, בעלי טעם מתקתק בקלייה בינונית כהה עם ארומה של קקאו, סוכר חום ודבש.

תערובת 1

התערובת החזקה ביותר שלנו, מבוססת על פולי קפה בעלי טעם דומיננטי בקלייה כהה עם ארומה שוקולדית, מרירה ואגוזית.